top of page

 
Relationsformidler
Rikke Birkholm Michelsen 

IMG-6909_edited.jpg

Mit navn er Rikke.

 

Jeg er tilknyttet Relationsformidlerne som konsulent på Marte Meo forløb.

I det daglige arbejder jeg som pædagog, og elsker mit arbejde med børnene. I mit pædagogiske virke er jeg endvidere ansvarlig for planlægning og implementering af pædagogiske initiativer. Jeg har ansvaret for de studerende, og skal sørge for de bliver ordentligt klædt på. I arbejdet med børnene, har jeg et særligt fokus på Forumspil, historiefortælling og samarbejdslege, og bruger dettte aktivt i ”Fri for mobberi”.

 
Uddannelse

Uddannelse: Jeg er uddannet pædagog, og har endvidere en pædagogisk diplomuddannelse i Fagdidaktik og evaluering. Her ud over er jeg ICDP uddannet (International Childhood Devlopment Programme), og er certificeret Marte Meo terapeut.

 

Baggrund 

I det pædagogiske arbejde har jeg en grundlæggende anerkendende tilgang til både børn og kollegaer. I min relation til børnene er især, anerkendelsen, nærværet og reflektionen vigtig for mig. Jeg ser netop disse værdier som en del af min kerneopgave som pædagog.

Jeg har et særligt blik for børns individuelle behov, og er dygtig til at rumme børnenes følelsesmæssige tilstande, og arbejder altid relationsorienteret med udgangspunkt i min Marte Meo uddannelse.

 

Jeg har som pædagog og marte Meo terapeut fokus på den udviklende støttende kontakt, de subtile øjeblikke hvor barnet føler sig set og forstået. Disse korte mødeøjeblikke som nemt overses i en travl hverdag. Her kan Marte Meo ved hjælp af vidioklip vise os det fine synkroniserede samspil hvor vi som mennesker føler os forbundet med hinanden.

Jeg vægter det at være i børnehøjde, og sidder oftest på gulvet, da det er i disse mødeøjeblikke at tryghed, nærvær og læring opstår.

bottom of page