Relationskompetence forløb
DIT UDBYTTE AF WORKSHOPPEN
Via en faciliteret og personlig proces, hvor DU spiller hovedrollen,
får du:
-
Blik for din habitus og hvad der virker bag om ryggen på dig, når du bliver presset og ramt af en utilstrækkelighedsfølelse.
-
Du bliver bevidst om hvilke ”redskaber ”du har med i din ”værktøjskasse” og klædt på til at skelne ”arvegods fra vraggods”.
-
Sagt med andre ord vil du på workshoppen blive klar over, hvilken position du skal indtage i forhold til den ny styrkede læreplan, når du skal støtte børn til at begå sig i informationssamfundet og ikke det tidligere industrisamfund med dets herskende lydighedsparadigme.
-
Viden om de udviklingsstøttede samspilselementer.
-
Igennem egne samspilsoptagelser får du skærpede kompetencer til at finde ressourcerne der er til stede i dine samspilskompetencer og viden om, hvad du skal gøre mere af for møde børnegruppen inden for Zonen for nærmeste udvikling.
-
Med afsæt i den neuroaffektive udviklingspsykologi får du viden om og konkret inspiration til at forstærke børns følelsesmæssige trivsel og styrke børnenes evne til selvregulering i samspil.
-
Konkrete greb til konflikthåndtering, samt viden om Low Arousal tilgangen, som vil åbne op for nye handlemuligheder i praksis, når børn er i affekt.
-
En skærpet bevidsthed om didaktiske overvejelser i forbindelse med hverdagspædagogik generelt.
-
Et stærkt pædagogisk netværk med andre som er i samme udviklingsproces.
-
En styrket relationskompetence i forhold til at understøtte inkluderende læringsmiljøer.